Muurherstel

thor-helical-gevelrenovatie-scheurherstel

Toelichting Thor Helical Muurherstel

Middels het Thor Helical verankeringssysteem kunnen alle constructieve reparaties op het gebied van stabiliseren en versterken van metselwerk nagenoeg onzichtbaar worden opgeleverd. Gaten en scheuren worden weggewerkt met restauratiemortel op gewenste kleur.

Thor Helical scheurverankeringen zijn de meest weerbare en betrouwbare verankeringen verkrijgbaar om verbinding in het gescheurde metselwerk te herstellen in o.a. de bovengenoemde gevallen. Het herstel van een gevelscheur middels een ingemortelde verankering genereert uitmuntende druk en kracht en voorkomt verdere problematiek.

De vorm van de verankering stelt het anker in staat om toenemende kracht te dragen en om de draagkracht te verspreiden over de diverse hoeken van de verankering. Vanwege zijn flexibele eigenschappen heeft de roestvrije stalen verankering tevens de functie om benodigde bewegingen van het metselwerk op te vangen en te verdelen over de totale lengte van het anker.

Oorzaken scheurvorming

  • Zetting van een gebouw is een veelvoorkomende oorzaak. Het metselwerk kan gaan werken of er kan zetting optreden met name in de eerste vijf jaar na oplevering van een gebouw. Deze beweging is onomkeerbaar. Na vijf jaar is deze onomkeerbare werking gestopt en werkt het metselwerk uitsluitend ten gevolge van temperatuurwisselingen en vochtgehalte in het metselwerk;
  • Verslechterde kozijnen die het gewicht van het bovenliggende metselwerk niet meer opvangen, Doorgeroeste ankers;
  • Krimp of spanning in het metselwerk;
  • Trillingen in de grond veroorzaakt door bijvoorbeeld zware verkeersbelasting of aardschokken;
  • Weersinvloeden;
  • Wegspoelen van grond onder de fundering;
  • Funderingsproblematiek zoals doorgerotte funderingen of veranderingen in grondwaterhoogte.

Uitvoering muurherstel

De verankeringen wordt van buitenaf bevestigd om overlast voor bewoners/eigenaren te minimaliseren. Om de reparatie compleet te maken en zo zorgvuldig mogelijk te voltooien, worden gaten en scheuren afgewerkt met speciale restauratiemortel op kleur. Na afronding van de verrichte werkzaamheden is er niet tot nauwelijks een verschil te zien.

Voorafgaand aan de applicatie is het maken van een goede inventarisatie van essentieel belang. Voor vragen over situaties en oplossingen die niet zijn weergegeven in deze folder alsmede voor overige vragen en adviezen omtrent uw specifieke project kunt u altijd contact opnemen met Thor Helical of een erkend installateur bij u in de omgeving.

Afhankelijk van de aard van het probleem behoort de applicatie te worden verricht door een erkend installateur. Nadat een reparatiemethode (door een installateur) is vastgesteld, kan het verankeringssysteem vlot en praktisch worden aangebracht.

Vind een dealer

De Thor Helical producten voor muurherstel zijn te koop via ons dealernetwerk. Particulieren adviseren wij een Erkend Installateur in te schakelen.

Thor Helical Dealernetwerk

Vind een installateur

Wilt u Thor Helical spouwankers laten aanbrengen? Via de onderstaande knop treft u een overzicht aan van de dichtstbijzijnde erkend installateurs.

Thor Helical Erkend Installateurs

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de (toepassing van) Thor Helical Spouwankers? Wij helpen u graag verder. Neem via de onderstaande knop contact met ons op.

Thor Helical Contactformulier