2e Generatie

Thor Helical Geschiedenis

THOR HELICAL scheurherstel, renovatie spouwankers, bevestigingsmaterialen & metselwerkwapening.

De innovatie van de spiraalvormige materialen en bevestigingen zijn ontstaan uit een GKN / Timber Research and Development Association programma (TRADA) die in de jaren 1970, onder leiding stond van Chief Architect John Ollis. Samen met zijn zoon Henry Ollis is er onderzocht, getest, ontwikkeld en hebben zij een breed scala aan octrooien van bevestigings technieken, productietechnologie en zijn er meerdere ontwerpen gepatenteerd.

Als grondleggers en patenthouders van de spiraalvormige(wokkelvormige) producten, hebben John en Henry Ollis HELIFIX Ltd in 1984 opgericht, om hun eerdere gepatenteerde technologieën onder licentie te exploiteren. HELIFIX produceert onder licenties van Ollis, de producten worden geproduceerd onder de octrooien EP0150906B1 en EP0171250B1. Vervolgens werden er ook licenties afgegeven aan Target Fixings Ltd., (UK), en Brutt Helical Kft. Vele spiraalvormige roestvrij stalen producten en lintvoegwapening worden geproduceerd onder het Ollis’s Pat. No. 171250. Dit is een Europees Patent No EP0171250B1 vanaf 31/07/1984 en is reeds verlopen op juli 2005. In 1989 heeft de familie Ollis Helifix verkocht en is er sindsdien geproduceerd onder de licenties, maar heeft er geen doorontwikkeling meer plaats gevonden op de producten die worden geproduceerd onder PatentNo. 171250.

Benelux; De eerste generatie patenten en licenties van de spiraalvormige producten die worden geproduceerd door Helifix worden in de Benelux aangebracht en vermarkt door TotalWallConcept en de producten van Brutt Helical worden onder label ABC-Adamas verhandeld.

2nd generation copyIn de jaren ‘90 vormden de Ollises de Thor Helical product development team om zo vanuit de basis en de nieuwste productietechnieken verbeterde producten, systemen en concepten te ontwikkelen. Het team had als doel; zeer consistente kenmerken, nieuwe precisie-engineering, minimale tolerantie niveaus die voorheen niet haalbaar waren geweest. Deze uitgebreide en verbeterde tweede generatie, vormen de producten van Thor Helical. De bevestigingen, spouwankers, wapening en ankers zijn ontworpen om breed te kunnen worden ingezet in de bouw, renovatie en restauratie toepassingen. De nieuwste patenten van Henry Ollis zijn ingediend op de producten, systemen, productiemethoden en toepassingen. Hierdoor volgen de nieuwe innovaties zich snel op voor meerdere toepassingen.

Thor Helical History

History

1967

1967

GKN / Timber Research and Development Association (TRADA) de studie richt zich op het effect van hout krimp op de integriteit van conventionele nagels. Het project levert koploze spiraalvormige ankers die in elkaar grijpen met de vezels van het hout over de volle lengte van de helix ankers.

  • Patent No .: 1233175 – W Ollis

1984

1984Vanaf een rol geproduceerde geprofileerde spiraalvormige draad bevestigingsmiddelen (twisted buisvormig aan kopzijde) worden commercieel geproduceerd onder licentie.

De spiraalvormige(wokkel) spoed wordt bereikt via een klem en draaien operatie, waarbij een uiteinde van een lengte van geprofileerde draad is bevestigd in een vaste positie en het andere uiteinde wordt gedraaid. De torsiekrachten werken hun weg langs de lengte van de draad aan de helix vormen. De strak gedraaide uiteinden gedeelten worden verwijderd om van de bruikbare tussen lengte van spiraalvormige draad de producten te kunnen produceren. De producten hebben hierdoor een spoed consistentie die fluctueert met 2 mm en wordt de stress van productie opgenomen in de vorm.

  • European Patent No .: 0150906 – W Ollis
  • European Patent No .: 0171250 – W Ollis

2001

2001Het Thor Helical development team ontwerpen en bouwen een energie-efficiënte en voor minimale toleranties draaiende machines, waardoor hele spoelen van draad voortdurend gedwongen worden om consistente stress en precise pitch kenmerken ontstaan, hierdoor worden er producten geproduceerd met nauwkeurigheid en met toleranties die voorheen niet haalbaar waren.

Thor Helical twist technologie levert onder de tweede generatie, nieuwe gepatenteerde spiraalvormige draad producten met “nauwkeurige pitch” nauwkeurigheid tot op 1 mm per kilometer (0.001mm / m) om zo de eerste generatie met haar eerdere merken van spiraalvormige draad ankers te vervangen.

  • European Patent No .: 1307303 – W Ollis
  • US Patent No .: 7269987 – W Ollis

2001

2001-2Thor Helical ontwikkelt nieuwe spiraalvormige bevestigingsmiddelen voor een breed scala aan toepassingen, De nieuwe producten zijn uitgevoerd met een kop of clips die een grote veelzijdigheid bieden wanneer ze gebruikt worden om dun of brokkelige materialen te bevestigen.

Dit gamma “Insofast” spiraalvormige bevestigingsmiddelen is ideaal voor gebruik in het bevestigen van isolatie aan metselwerk en hout constructie-elementen. De nieuwe producten hebben een combinatie van snelle installatie met uitstekende en consistente betrouwbare prestaties.

2008

SDS-Tool-for-Remedial-Tie-200x200Thor Helical introduceert een nieuwe sluiting op de producten en bevestigingssysteem. De unieke anker / tool indrijfmiddel koppeling verhoogt de productiviteit en betrouwbaarheid, terwijl het arbeidsproces verlicht wordt en de veiligheid wordt verbeterd.

Het nieuwe bevestigingssysteem omvat een aanpassing aan de spiraalvormige ankers met een gereduceerde diameter met een aangepast eind en een SDS tool met een op productniveau aangepaste neus. De bevestigingstool houdt het product in plaats en tijdens montage wanneer het bekrachtigd wordt door een SDS klopboormachine, levert het effectieve slagen op het einde van het bevestigingsmiddel(anker), waardoor de installateur beide handen veilig gebruikt op de boormachine gedurende het gehele bevestigings proces.

  • Britse Patent No: 2439633 – W H Ollis
  • International Patent Appl. No: WO2008 / 001.031 – W H Ollis

 

Downloads