Renovatie spouwankers, uw gevel al veilig?

30
sep

Renovatie spouwankers, uw gevel al veilig?

Veel gemetselde gevels in Nederland voldoen niet meer aan de veiligheidseisen. Circa 80% van de panden met 3 of meer woonlagen, vanuit bouwjaar 1945 tot 1990, vormen een risico voor de omgeving. Bij de risico panden is voornamelijk de verankering van spouwankers in het metselwerk of beton niet meer voldoende en zijn veelal de gevelankers/spouwankers aangetast door roest (corrosie). Om de veiligheid van de gevels te borgen is het aanbrengen van renovatieankers, ook wel genoemd renovatie spouwankers, vaak een must.

Spouwanker Thor Helical

Spouwankers hebben een functie in de muur, de ankers zijn structurele verbindingen die het buiten- en binnenblad verbinden. Ondanks de belangrijke functie van spouwankers, blijkt uit onderzoek dat er een groot deel van de gevels onveilig zijn door aangetaste spouwankers.

Thor Helical heeft een unieke renovatiespouwanker die door erkende installateurs al in veelvoud is toegepast om gevels weer veilig te borgen. Als fabrikant en toeleverancier van spouwankers en renovatie spouwankers zijn we ook nauw betrokken geweest bij het opzetten van het procescertificaat voor uitvoerende bedrijven URL 40.01.

Spouwanker Thor HelicalHet doel van Thor Helical is samen met partners te werken aan een veilige omgeving en daar de producten op af te stemmen. Zo werken we samen met partners in gevelonderzoek, constructeurs, ingenieursbureaus, adviesbureaus, aannemers en verwerkende installateurs. Door opdrachtgevers zoals Woningcorporaties, vastgoedbeheerders, VVE beheerders en particulieren wordt steeds vaker het netwerk van Thor Helical ingezet om te ondersteunen en te ontzorgen om problemen zoals scheuren in gevels, zakkende lateien,  roestende spouwankers, bouwkundige bouwfouten, etc. op te lossen om er voor te zorgen dat de gebouwen weer veilig zijn en voldoen aan de prestatie eisen van de opdrachtgever.

Spouwmuurankers zorgen ervoor dat de binnenmuur en buitenmuur van een pand goed verankerd zijn. Wind, regen en vooral zeeklimaat tasten bestaande ankers aan. Dit bevordert de levensduur van de spouwanker niet. Wanneer de spouwmuurverankering niet in orde is, is de veiligheid van een muur niet gegarandeerd en zo komt het weleens voor dat een gevel naar beneden komt. Met alle onveilige situaties van dien aard.

Het onzichtbare gevaar is dat u vaak vanaf buitenaf niet kunt beoordelen hoe de kwaliteit van de spouwmuurverankering is. De laatste jaren zijn er al tientallen gevels ingestort of door verouderde gevelconstructies naar beneden gevallen, wij adviseren dan ook om uw woning of uw gevel door een Gevelonderzoeksbureau te laten beoordelen op veiligheid en de aantal en kwaliteit van de aanwezige spouwankers om zo ongelukken te voorkomen.

Spouwankers Thor Helical - renovatieankersAls fabrikant worden wij vaak betrokken bij onveilige gevels en hebben samen met de erkende installateurs en partners al vele malen er voor gezorgd dat er ongelukken met gevels zijn voorkomen.

Klik op de link voor applicatie video: aanbrengen renovatie spouwankers

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *