Scheurherstel

Repareren van scheuren in de gevel

Uw scheur repareren met Thor Helical is kwaliteit toevoegen aan het metselwerk, waardoor scheuren nagenoeg onzichtbaar worden hersteld en het metselwerk constructief wordt hersteld om spanningen en krachten op de juiste manier te verdelen. Scheuren in stenen kunnen worden hersteld met Thor Helical Restauratiemortel, te verkrijgen in meer dan 20 steenkleuren. Hiermee kan de scheur in de steen in de oorspronkelijke kleur hersteld worden.

Werking van de Thor Heliforce Bar®
De vorm van de Heliforce Bar en de WHO60 mortel stelt het in staat om toenemende draagkracht te verwerken en deze te verspreiden. Vanwege de flexibiliteit van het scheurherstel systeem is deze in staat om benodigde bewegingen van het metselwerk op te vangen en te verdelen. Het Thor Helical scheurherstel systeem is in staat om tussen de 1050 en 1200 n/mm2 aan trekkracht te verwerken en drukkende kracht van 55 n/mm2 , waardoor het herstelsysteem zelfs onder zware condities zijn werk verricht.
Thor Heliforce Bar
Download technische informatie

Toelichting Thor Helical Scheurherstel

Thor Helical scheurherstel systeem is het betrouwbaarste herstelsysteem voor het herstellen van scheuren in de muur. Het gecertificeerde scheurherstel systeem van Thor Helical wordt veelal toegepast in metselwerk. Het herstel van een scheur in de gevel wordt middels een ingemortelde wapening hersteld. De Thor Helical Heliforce Bar, in combinatie met de WHO60 twee componenten mortel, zijn speciaal op elkaar afgestemd om als scheurherstel systeem te voldoen.
Oorzaken van scheuren in de gevel
Scheurvormingen die veelal in het metselwerk zich voordoen zijn vaak te wijten aan oorzaken, zoals; thermische scheuren, scheuren vanwege zakkende funderingen, beving en trilling door middel van gaswinning, aardbeving, roestend ijzer in muren, weersinvloeden, scheuren door trilling in de grond door verkeer en omliggende bouwprojecten.
Door het scheurherstel systeem van Thor Helical wordt vervormd metselwerk hersteld. Het vooraf stabiliseren en versterken van metselwerk door de has methode wordt in gevels steeds meer toegepast in gebieden waar trillingen of aardbevingen te grondslag kunnen liggen. Veelal wordt onze herstel methode voor de restauratie van scheuren in metselwerk bij aardbeving herstel benoemd als de HAS-methode, ook wel HAS (Helical Application System), hiermee worden muren op de juiste manier constructief verbeterd. Het gescheurde metselwerk wordt door onze has reparatie methode hersteld als een element en niet benaderd als alleen een scheur waar diagonaal wordt verbeterd. Het element wordt compleet constructief verbeterd, waardoor krachten op de juiste manier worden  verwerkt in de muren.
Thor Helical - Herstel scheuren in de muur - Scheurherstel

Voorbeeld toepassing scheurherstel

Hieronder treft u een voorbeeld aan van de toepassing van Thor Helical Scheurherstel in drie stappen. Het eindresultaat mag gezien worden. Met dank aan Frederik van Heldoorn van Voegbedrijf Heldoorn VOF voor het delen van de foto’s.

Stap 1 - inboeten

Scheurherstel muur met Thor Helical door Voegbedrijf Heldoorn uit IJsselmuiden

Stap 2 - scheurherstel

Scheurherstel muur met Thor Helical door Voegbedrijf Heldoorn uit IJsselmuiden

Stap 3 - voegen

Scheurherstel muur met Thor Helical door Voegbedrijf Heldoorn uit IJsselmuiden

Vind een dealer

De Thor Helical Scheurherstel materialen zijn te koop via ons dealernetwerk. Voor particulieren adviseren wij contact op te nemen met een Erkend Installateur.

Thor Helical Dealernetwerk

Vind een installateur

Wilt u Thor Helical scheurherstel laten toepassen op uw muur of gevel? Via de onderstaande knop treft u een overzicht aan van de dichtstbijzijnde erkend installateurs.

Thor Helical Erkend Installateurs

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de (toepassing van) Thor Helical Scheurherstel materialen? Wij helpen u graag verder. Neem via de onderstaande knop contact met ons op.

Thor Helical Contactformulier