Advies

Om een goed advies te kunnen geven vragen we altijd naar het doel en om bepaalde gegevens om een goede voorstelling te kunnen maken en om deze later helder te kunnen verwoorden op papier. We gebruiken ook bepaalde jargon en termen, daar zijn we ons ook van bewust. Onze adviezen zijn dan ook voorzien van eenvoudig te begrijpen uitleg/toelichting voor iedereen die de Nederlandse taal machtig is in woord en geschrift. Onze gevalideerde onderzoeksrapportages zijn altijd voorzien van adviezen.

Een gebouweigenaar of opdrachtgever kan uit onderstaande onderwerpen een keuze maken, hieronder enkele voorbeelden van adviezen met toelichting:

 1. Advies producten en systemen
 2. Advies op afbeelding intekenen
 3. Adviesdocument met aanbevelingen
 4. Bouwkundig advies en berekeningen

Advies producten en systemen

Informatie over producten en systemen van Thor Helical kunt u vinden op deze website. Ook kunt u onder het hoofdmenu ’toepassingen’ algemene informatie vinden, welke producten en specificaties er zijn, verschillende voorbeelden bekijken en kunt u documenten downloaden om te lezen. Heeft u na het raadplegen van onze website toch nog nader advies nodig over onze producten en systemen, dan helpen wij u graag verder.

Advies op afbeelding intekenen

Heeft u een specifiek probleem met metselwerk zoals scheuren in gevels of gevolgschade. U kunt dan enkele foto’s maken en de afbeeldingen (alleen in hoge resolutie) naar ons mailen. Wij beoordelen eerst uw afbeeldingen, indien nodig tekenen we dan onze adviezen (te onderscheiden producten en systemen met een toelichting advies) in deze afbeeldingen d.m.v. gekleurde lijnen en mailen u deze terug. Ook sturen wij op verzoek de contactinformatie toe van gecertificeerde (verwerkers Thor Helical) gevelspecialisten bij u in de buurt.

Organisaties en bedrijven kunnen voor projectmatige in te tekenen adviezen bij ons een voorstel/offerte aanvragen.

Adviesdocument met aanbevelingen

Op speciaal verzoek kunnen organisaties en opdrachtgevers een adviesdocument met aanbevelingen door ons laten maken. Het gaat hier om maatwerk oplossingen waarbij er altijd gekeken wordt naar het geheel. Hierbij worden ook de andere betrokkenen en eventueel de Stakeholders geraadpleegd. Een aantal onderzoeken en/of bijeenkomsten zijn onderdeel om het adviesdocument met aanbevelingen te kunnen opstellen en te valideren. Op basis van een voor-overleg zullen we eerst de condities en voorwaarden bespreken waarna we de offerte zullen opmaken om een gespecificeerde adviesdocument met aanbevelingen te kunnen aanleveren.

Bouwkundig advies en berekeningen

Heeft u een bouwkundig advies nodig, eventueel voorzien van berekeningen. Sinds Januari 2019 heeft Thor Helical Benelux B.V. een eigen onderzoeksafdeling. Deze onderzoeksafdeling is speciaal opgericht met als doel om gespecialiseerde kennis aan kunnen te bieden en om aan de groeiende vraag naar gebouw- opnames/onderzoeken te kunnen voldoen, samen met het aanleveren van gevalideerde rapportages en berekeningen. Onze onderzoeksafdeling genaamd ‘Thor Logical’, bestaat uit 2 interne ‘Bouwkundig Technische Adviseurs’ die in vast verband met externe gespecialiseerde partijen samenwerken zoals Pieters Bouwtechniek en constructeurs.

Veelgestelde vragen

Een verkennend onderzoek is bedoeld om snel inzicht te kunnen krijgen in bepaalde gebouwonderdelen zoals gevelmetselwerk of specifieke bouwdetails. In overleg met opdrachtgever kunnen op enkele locaties en posities zowel optisch als haptisch onderzoeken worden uitgevoerd.

LEES MEER >

Haalbaarheidsonderzoeken zijn bedoeld om de mogelijkheden van complexen te onderzoeken in het kader van bepaalde opgaven in relatie tot eventueel door-exploiteren en waarbij de uitkomst van meerdere scenario’s en financiële middelen bepalend zijn voor het maken van de juist keuze.

LEES MEER >

Een spouwmuur (constructie) onderzoek is eerder noodzaak dan informatief. Tussen 1920 en 1995 bijvoorbeeld, zijn spouwmuur constructies toegepast waarbij metalen ankers zijn toegepast om binnen- en buitenblad constructief te koppelen. Ooit begon men met het metselen van lege geventileerde spouwmuren, in de loop der jaren werd de spouw groter (1cm-7cm) en ging men isolatie aanbrengen in de spouw tijdens het bouwen. Weer later ging men in lege spouwen na-isolatie aanbrengen. Inmiddels hebben we veel geleerd over ..

LEES MEER >

Tijdens een integraal onderzoek worden alle gebouwonderdelen zorgvuldig gecontroleerd waarbij veel destructief onderzoek plaats zal vinden. Omdat hier gewerkt wordt met klimmaterieel en hoogwerkers tot en met gebouwhoogte, kunnen we uitvoerig onderzoek verrichten en meerdere openingen maken waarbij we de kwaliteit en conditie van de volgende onderdelen kunnen zien en beoordelen zoals:

 • Hellende en/of platte daken
 • Bouwdetails en waterkeringen
 • Betonconstructies en koudebruggen
 • Metselwerk en voegwerk van gevels
 • Spouwmuur constructies
 • Gevelvullingen en draagconstructies
 • Constructies algemeen en toegepaste materialen in- en uitwendig
 • Zettingen en/of zakkingen
 • Duurzaamheidsmogelijkheden en/of verbetering mogelijkheden