Cursus Thor Helical Applicateur/Installateur


Spouwankerpatroon voor het aanbrengen van
Thor Helical Air Twist Renovatiespouwankers

Als gevelspecialist heb je te maken met traditioneel metselwerk en voegwerk. Gebouwen van 30 jaar of ouder met een spouwmuurconstructie waarbij destijds spouwankers volgens geldende voorschriften uit dat bouwjaar zijn toegepast. Na verloop van tijd zijn deze ankers versleten en niet meer functioneel wat gevaar kan opleveren in de omgeving van het gebouw.

Gevelmetselwerk van gebouwen kan zelfs versneld schade hebben opgelopen die je niet direct kunt waarnemen, bijvoorbeeld daar waar naderhand wijzigingen hebben plaatsgevonden aan de gebouwschil, door bijvoorbeeld het aanbrengen van na-isolatie in de spouw of bij vervangen van kozijnen, het vervangen van voegwerk en gevels impregneren met onvoldoende kennis.

In de cursus Thor Helical Applicateur (verwerker/installateur met certificaat en/of verwerkende partij met bedrijfscertificaat) leer je veel over metselwerk, voegwerk en bouwmethodiek ontwikkelingen die zijn toegepast in de afgelopen 150 jaar. Je leert scheurvormen in metselwerk herkennen en de beste manier om schade aan metselwerk te versterken of te herstellen (ook preventief).

Informatie over de cursus: info@thorhelical.nl