Gevelmetselwerk advies nodig?


Gevelmetselwerk in een sterk bebouwde omgeving heeft veel te verduren. Men hecht veel aan esthetische waarde bij het aanzicht en toegang tot een woning of gebouw. De waarde van een woning of gebouw heeft vaker met het uiterlijk te maken. Kwaliteit van een bouwwerk hangt samen met de afwerkingen en esthetische waarde. Op de tweede plaats komt duurzaamheid. Heeft men het ervoor over om daar waar het mogelijk is isolatie aan te brengen, nieuwe ramen met hoogwaardig dubbelglas, ook maar het metselwerk boven de te vervangen raamkozijnen veiligstellen want het is niet alleen zonde als dit losbreekt maar vergt ook weer herstel met hoge kosten. Preventief versterken dan maar, in ieder geval onzichtbaar met het lateiherstel-systeem van Thor Helical. Heb je een lege spouwmuur dan heb je de mogelijkheid om na-isolatie aan te brengen. Na-isolatie kun je zonder achteraf spijt te krijgen laten aanbrengen maar dan wel eerst de spouwmuurconstructie laten inspecteren, zijn er voldoende spouwankers om de beide muurdelen (buitenblad met binnenblad) bij elkaar te houden? Is er valspecie aanwezig, hoe zijn de waterkeringen? Zijn er koudebruggen of is er vochtdoorslag? Ojee en dan ook nog die vervelende scheur in het gevelmetselwerk die steeds groter lijkt te worden, hadden we die in het begin over het hoofd gezien? Langzamerhand heb je meer vragen over je woning, neem dan gerust contact met ons op voor advies en een persoonlijk gesprek over je woning of pand!

Gerjo Molenaar

Bel mij: 0618587215

Mail mij: gerjo@thorhelical.nl


Thor Helical is ontwikkelaar en leverancier van hoogwaardig roestvast stalen bouw ankersystemen voor renovatie en het herstellen en/of versterken van metselwerk met als doel het in stand houden of verduurzamen van gebouwen door inzet van producten zoals renovatie-spouwankers, metselwerk-ankers en metselwerk-wapening of een combinatie van onze producten en systemen bij schadeherstel  en/of bij losgekomen metselwerk boven gevelopeningen en/of preventief versterken zoals lateiherstel boven gevelvullingen voorafgaand het vervangen van raamkozijnen.

Thor Helical producten zijn gemaakt van duurzaam roestvast staal, het zijn spiraalvormige precisie bevestigingsmiddelen waarmee op een snelle manier problemen met bestaand metselwerk worden opgelost.

De bevestiging- technieken en systemen van Thor Helical worden decennialang wereldwijd toegepast en bieden veilige, praktische en milieuvriendelijke oplossingen voor het duurzaam herstellen en versterken van metselwerk en instandhouding van gevels.

De belangrijkste voorgeschreven en/of meest toegepaste producten zijn renovatie-spouwankers (rvs 316 kwaliteit) voor het herstellen en opnieuw verbinden van gevelspouwbladen en de metselwerk wapening-systemen (rvs 304 kwaliteit) voor herstel in en aan gevelvlakken, o.a. 12mm diameter muurankers voor het versterken en koppelen van bouwonderdelen, lintvoegwapening spiraal-ankerstaven bij scheurherstel en/of latei herstel, worden vaak toegepast in combinatie met het plaatsen van renovatie-spouwankers.

Thor Helical Benelux is onderdeel van een internationaal kennisnetwerk. Vanuit onze centrale vestiging in Zoeterwoude (ZH) leveren wij onze producten aan professionele bouwmarkten. Naast technische ondersteuning m.b.t. de Thor Helical producten en systemen hebben wij specifieke kennis, waaronder historische kennis, van alle voorkomende metselwerken in het algemeen.

Thor Helical heeft in 2019 de projectbegeleiding en verschillende onderzoek diensten zowel intern als extern ondergebracht en is in samenwerkingsverbanden of als ketenpartner van onschatbare waarde voor vastgoedorganisaties, woningcorporaties en bouwbedrijven.

Alle door Thor Helical opgestelde en gevalideerde rapportages voldoen aan strenge eisen en DNR 2011 en bieden naast constateringen en conclusies ook meerwaarde wat betreft de uitgewerkte en de meer gespecificeerde adviezen en aanbevelingen.

Alle Thor Helical (voorgeschreven) producten van roestvast staal voldoen aan hoge eisen, hebben een CE-markering waarmee zowel producten als geteste systemen voldoen aan de prestatie-eisen als toepassing binnen bestaande bouw conform bouwbesluit.