Muurherstel

Met Thor Helical verankeringssystemen en producten kunnen alle constructieve reparaties op het gebied van stabiliseren en versterken van metselwerk nagenoeg onzichtbaar worden opgeleverd.

Thor Helical systemen en producten herstellen verbinding in verzwakt of gescheurd metselwerk. In situaties waarin bijvoorbeeld het metselwerk is gaan werken, verslechterde kozijnen het gewicht van het bovenliggende metselwerk niet meer kunnen dragen, door trillingen in de grond of funderingsproblematiek en verouderde spouwmuurconstructies. Muurherstel middels een ingemortelde verankering genereert uitmuntende druk en kracht en voorkomt verdere problematiek. Gaten en scheuren worden weggewerkt met restauratiemortel of voegwerk in de gewenste kleur.

Toepassingen muurherstel

In de loop der tijd kunnen door verschillende oorzaken verzakkingen en zettingen ontstaan van gemetselde gebouwonderdelen. Door ongelijke krachten kunnen gemetselde constructies los scheuren en hierdoor schade oplopen of veroorzaken. Door het koppelen van bijvoorbeeld de voor- of achtergevel aan zijgevels en bouwmuren verticaal en/of aan bepaalde vloerconstructies horizontaal, kan het probleem snel en eenvoudig worden verholpen.

LEES MEER >

Gebouweigenaren hebben de taak en verantwoordelijkheid om de woning(en) te voorzien van goede isolatie en een zo hoog mogelijk energie label. Voor het aanbrengen van buitenisolatie ( isolatie over gebouwschil heen) dient de ondergrond draagkrachtig en constructief in orde te zijn. Eerst zal men de conditie en kwaliteit van het gevelmetselwerk moeten weten, dit kan door het laten uitvoeren van een destructief gevelonderzoek door de bouwkundige technische onderzoekers van Thor LOGICAL (onze) ‘bouw- advies en onderzoek’ afdeling. In een gevalideerd rapport worden huidige condities en kwaliteit omschreven van metselwerk constructies, constateringen, conclusies, adviezen en aanbevelingen. Eventuele noodzaak en maatregelen dienen voorafgaand het aanbrengen van buitenisolatie te worden uitgevoerd (veranderen van een bouwwerk) om een volledige borging van kwaliteit en garantie af te kunnen geven.

Een belangrijk onderdeel van muurherstel is het koppelen van bouwelementen. In de praktijk zien we regelmatig dat bouwelementen niet meer of niet juist gekoppeld zijn waardoor er schade en zelfs een onveilige situaties kan ontstaan. Door het snel in kunnen grijpen met een beproefd systeem, in dit geval roestvast stalen- muurankers en eventueel wapeningstaven, is de verbinding en koppeling van bouwelementen snel een feit en kunnen hoge kosten aan extra voorzieningen of volledig vernieuwen aanzienlijk worden beperkt.

Thor Helical werkt samen met vaste bouwconstructeur & partner ‘Pieters Bouwtechniek’. Ook werken wij samen met alle andere gerenommeerde en goed bekend staande vaste constructeurs van onze opdrachtgevers door heel het land. Door deze samenwerkings verbanden en jarenlange ervaring van alle partijen, zijn er voor iedere situatie (versterking van metselwerk) maatwerk oplossingen voorhanden.

Onze producten

Porto Placeholder

Losse verkoop aan particulieren

Uitsluitend voor particulieren