Renovatie Spouwankers

Het gepatenteerde Air-Twist renovatie spouwanker van Thor Helical is de marktleider in zijn segment. De ankers zijn geschikt als toepassing in het opnieuw verbinden van het binnen- en buitenblad (gevel). Ter voorbereiding van renovatie en eventueel toepassen buitenisolatie systemen dient met vooraf het metselwerk te stabiliseren en te versterken. Een uitgebreid landelijk onderzoek toont aan dat 50.000 gevels van complexen of woonblokken gebouwd in de periode 1960 – 2000 niet voldoen aan de constructieve eisen en aanwezigheid van functionele spouwverankeringen. Opdrachtgevers schakelen ons in (onderzoeksafdeling Thor LOGICAL) met als doel het onderzoeken naar geschiktheid van gevels en spouwmuur constructies voor het aanbrengen van buitenisolatie systemen. De oplossing is de gepatenteerde ‘Air-Twist renovatie spouwanker van Thor Helical, marktleider in zijn segment. De ankers zijn geschikt als toepassing in het opnieuw onderling verbinden van het binnenblad met buitenblad.

De Air Twist spouwanker is ideaal voor het verbinden in situaties waar elk gevelblad op elkaar is uitgelijnd en waar het binnenblad is opgebouwd uit metselwerk, kalkzandsteen, beton, bouwblokken, houtskeletbouw en dergelijke.

Renovatie Spouwankers

De renovatie spouwankers “ TH Air-twist 9mm” van Thor Helical zijn door IKOB-BKB uit Houten gecertificeerd als Erkend Renovatiespouwanker. Hierdoor kunnen verwerkende installateurs die KOMO gecertificeerd zijn volgens URL 40.01 de renovatie spouwankers van Thor Helical aanbrengen.

Toepassingen Thor Helical

Product(en)

Thor Helical 9mm RVS spouwanker met 4.3mm kern
Lengte (mm):

  • 150
  • 180
  • 205
  • 230
  • 255
  • 280
  • 305
  • 350
  • 400
  • 450 (op aanvraag)

Specificaties

Thor Helical 9mm (wokkelvormig) spouwanker met 4.3mm kern
Lengte (mm): 150, 180, 205, 230, 255, 280, 305, 350, 400 en 450mm
Materiaal: Roestvast staal – AISI 316 (A4)
Constante kern diameter 4.3mm
Van spoed tot spoednaad 22mm
Maximale trekkracht: => 9kN
Knikpunt sterkte (over 100mm): => 4.4kN
Precisie afwijking anker: < 0.5%
Expansie door het anker: = geenN

Voorbeeld toepassing scheurherstel

Hieronder treft u een voorbeeld aan van de toepassing van Thor Helical Scheurherstel in drie stappen. Het eindresultaat mag gezien worden. Met dank aan Frederik van Heldoorn van Voegbedrijf Heldoorn VOF voor het delen van de foto’s.

Inboeten muur

STAP 1 – Inboeten

Scheurherstel

STAP 2 – Scheurherstel

Voegen van herstelde muur

STAP 3 – Voegen

Video TH spouwankers plaatsen

Bekijk hier de video voor het eenvoudig plaatsen van spouwankers.


Veelgestelde vragen

Om spouwankers met diameter 9mm aan te brengen in baksteen en/of kalkzandsteen volstaat het voorboren met een sds+ boor van 5mm.

Voor het aanbrengen van renovatiespouwankers in achterliggende betonconstructie dient men voor te boren met en sds+ boor van 6,5mm. Hou met een achterliggende betonconstructie rekening met verhoogde slijtage van deze boren, neem daarom altijd extra boren mee.

De lengte van de sds+ boor is afhankelijk van de diepte en/of spouwdiepte. Voor het plaatsen van het spouwanker met hamerslag is een aparte tool nodig.

Direct contact

Gerjo

Bouwkundig technisch adviseur

E-mail: gerjo@thorhelical.nl

Telefoon: +31 6 185 872 15