Scheurherstel

Scheurherstel metselwerk

Een opvallende scheur in metselwerk kun je nagenoeg onzichtbaar herstellen met de producten van Thor Helical. Zo is het gecertificeerde scheurherstel systeem bij uitstek geschikt voor herstellen van scheuren in metselwerk waarbij getordeerde rvs wapening (5mm of 6mm dunne staven) in de horizontale voegen wordt geplaatst in combinatie met een 2 componenten mortel.

Scheuren in bakstenen kunnen met een bijpassende kleurenmortel worden hersteld en afgewerkt.

Na het aanbrengen van het scheurherstel systeem wordt hersteld metselwerk opnieuw voorzien van voegwerk. Thor Helical heeft een assortiment aan restauratie- kleurenmortels die zelfs op een specifiek gewenste kleur gebracht kan worden, door eventueel te mengen uit de twintig meestvoorkomende steenkleuren.

Bij scheurherstel worden om de vier lagen metselwerk, of om de 25cm, boven elkaar de rvs wokkelvormige wapeningstaven aangebracht, dit is een uniek systeem waardoor het metselwerk als element opnieuw constructief hersteld wordt en al binnen een paar uur stabiliseert. Na 24 uur kan de voegafwerking worden aangebracht. 

Het Thor Helical gecertificeerde scheurherstel systeem is de juiste manier en snelle methode om scheuren in metselwerk nagenoeg onzichtbaar te herstellen. Het metselwerk kan dus op een snelle manier constructief wordt hersteld waardoor oorzaak- spanningen en krachten op de juiste manier worden verdeeld.

Scheurherstel Metselwerk

Repareren van scheuren in de gevels en binnenmuren

Het Thor Helical gecertificeerde scheurherstel systeem is de juiste manier en snelle methode om scheuren in metselwerk nagenoeg onzichtbaar te herstellen. Het metselwerk kan dus op een snelle manier constructief wordt hersteld waardoor oorzaak- spanningen en krachten op de juiste manier worden verdeeld. Scheuren in stenen zelf kun je makkelijk herstellen met Thor Helical Restauratiemortel, te verkrijgen in meer dan 20 steenkleuren die ook op een specifieke gewenste kleur te mengen zijn. Hiermee kan de scheur in de steen in de oorspronkelijke kleur hersteld worden waardoor die nauwelijks opvalt.

LEES MEER >

Oorzaken van scheuren in de gevels of binnenmuren
Scheurvorming in het metselwerk kan door verschillende oorzaken zijn ontstaan zoals bijvoorbeeld; trillingen door verkeer, zwakke tot slechte fundering of grondslag, grondwater- aanpassing of bemaling, gaswinning, delfstoffenwinning, aardbevingen, heiwerkzaamheden, omliggende bouwprojecten, industriële belendende activiteiten, maar ook door thermische werkingen, weersinvloeden, roestend ijzer in muren etc.

LEES MEER >