Scheurherstel

Scheurherstel metselwerk

Scheuren in metselwerk worden hersteld met het ultieme scheurherstel systeem van Thor Helical. De combinatie van een aantal rvs wapeningsstaven (Helical Bars) met een WHO60 2 componenten mortel, stelt het ‘herstelde gemetselde element’ in staat om toenemende draagkracht te verwerken en te verspreiden waardoor het systeem zelfs onder zware condities zijn werk doet. De renovatie kleurenmortel, verkrijgbaar in meer dan twintig steenkleuren, zorgt voor een nagenoeg onzichtbaar herstel van de scheur. Bovendien zijn de kleurenmortels in droge vorm ook te mengen met andere steenkleuren, tot de gewenste kleur.

Scheurherstel Metselwerk

Repareren van scheuren in de gevels en binnenmuren

Het Thor Helical gecertificeerde scheurherstel systeem is de juiste en snelle manier om scheuren in metselwerk nagenoeg onzichtbaar te herstellen. Het metselwerk kan dus op een snelle manier constructief wordt hersteld waardoor oorzaak- spanningen en krachten op de juiste manier worden verdeeld. Scheuren in stenen zelf kun je makkelijk herstellen met Thor Helical Restauratiemortel, te verkrijgen in meer dan 20 steenkleuren die ook op een specifieke gewenste kleur te mengen zijn. Hiermee kan de scheur in de steen in de oorspronkelijke kleur hersteld worden waardoor die nauwelijks opvalt.

LEES MEER >

Oorzaken van scheuren in de gevels of binnenmuren
Scheurvorming in het metselwerk kan door verschillende oorzaken zijn ontstaan zoals bijvoorbeeld; trillingen door verkeer, zwakke tot slechte fundering of grondslag, grondwater- aanpassing of bemaling, gaswinning, delfstoffenwinning, aardbevingen, heiwerkzaamheden, omliggende bouwprojecten, industriële belendende activiteiten, maar ook door thermische werkingen, weersinvloeden, roestend ijzer in muren etc.

LEES MEER >

Door het scheurherstel systeem van Thor Helical wordt vervormd metselwerk hersteld. Het vooraf stabiliseren en versterken van metselwerk door de has methode wordt in gevels steeds meer toegepast in gebieden waar trillingen of aardbevingen te grondslag kunnen liggen. Veelal wordt onze herstel methode voor de restauratie van scheuren in metselwerk bij aardbeving herstel benoemd als de HAS-methode, ook wel HAS (Helical Application System), hiermee worden muren op de juiste manier constructief verbeterd. Het gescheurde metselwerk wordt door onze has reparatie methode hersteld als een element en niet benaderd als alleen een scheur waar diagonaal wordt verbeterd. Het element wordt compleet constructief verbeterd, waardoor krachten op de juiste manier worden  verwerkt in de muren.

LEES MEER >

Scheurherstel systeem en werking van de Thor Heliforce Bar® ankerstaven (lintvoegwapening)
Als men aanpassingen gaat doen aan een bestaand gemetseld bouwwerk en van plan is om nieuwe kozijnen te plaatsen of muren te verplaatsen, dan is het aan te raden om het metselwerk te versterken alvorens verder te bouwen en te veranderen.
De vorm van de Heliforce Bar en de WHO60 mortel stelt het in staat om toenemende draagkracht te verwerken en deze te verspreiden. Vanwege de flexibiliteit van het scheurherstel systeem is deze in staat om benodigde bewegingen van het metselwerk op te vangen en te verdelen. Het Thor Helical scheurherstel systeem is in staat om tussen de 1050 en 1200 n/mm2 aan trekkracht te verwerken en drukkende kracht van 55 n/mm2 , waardoor het herstelsysteem zelfs onder zware condities zijn werk verricht.

LEES MEER >

Gerelateerde producten