Het scheurherstel systeem

Het Thor Helical gecertificeerde scheurherstel systeem is uitstekend geschikt om scheuren in metselwerk vrijwel onzichtbaar te herstellen. Het metselwerk kan op een snelle manier constructief wordt hersteld waardoor oorzaak- spanningen en krachten op de juiste manier worden verdeeld. Scheuren in stenen zelf kun je makkelijk herstellen met Thor Helical Restauratiemortel, te verkrijgen in meer dan 20 steenkleuren die ook op een specifieke gewenste kleur te mengen zijn. Hiermee kan de scheur in de steen in de oorspronkelijke kleur hersteld worden waardoor die nauwelijks opvalt.

Het scheurherstel systeem voor metselwerk bestaat uit een aantal van onze producten die afhankelijk van omvang en situatie ook door een vakkundige gevelspecialist kan worden aangebracht. Het gecertificeerde systeem bestaat o.a. uit meerdere RVS wapeningstaven in combinatie met een 2 componenten (WHO60) mortel. De producten zijn speciaal op elkaar afgestemd, om als systeem te voldoen.

Het product Thor Helical ‘Heliforce bar’ (scheurherstel wapening) is verkrijgbaar in diameters 5 en 6mm en in lengtes van 1 meter los of op rollen van 7 of 10 meter. De ankerstaven zijn eenvoudig op gewenste lengte af te knippen.

WHO60 is een thixotropische, krimpvrije mortel gebaseerd op basis van cement met polymeer toevoeging en is speciaal samengesteld voor de binding met de TH ‘Heliforce bar’. De mortel vult de sleuf rondom de ‘Heliforce bar’ en ontwikkelt naarmate eigenschappen een eindsterkte die ervoor zorgt dat de TH ‘Heliforce bar’ zelfs onder invloed van zware condities, niet van zijn positie zal wijken.

Repareren van scheuren in de gevel

Uw scheur repareren met Thor Helical is kwaliteit toevoegen aan het metselwerk, waardoor scheuren nagenoeg onzichtbaar worden hersteld en het metselwerk constructief wordt hersteld om spanningen en krachten op de juiste manier te verdelen. Scheuren in stenen kunnen worden hersteld met Thor Helical Restauratiemortel, te verkrijgen in meer dan 20 steenkleuren. Hiermee kan de scheur in de steen in de oorspronkelijke kleur hersteld worden.

Werking van de Thor Helical Bar®

De vorm van de Helical Bar en de WHO60 mortel stelt het in staat om toenemende draagkracht te verwerken en deze te verspreiden. Vanwege de flexibiliteit van het scheurherstel systeem is deze in staat om benodigde bewegingen van het metselwerk op te vangen en te verdelen. Het Thor Helical scheurherstel systeem is in staat om tussen de 1050 en 1200 n/mm2 aan trekkracht te verwerken en drukkende kracht van 55 n/mm2 , waardoor het herstelsysteem zelfs onder zware condities zijn werk verricht.

Voorbeeld scheurherstel bakstenen muur

Product(en)

Thor Helical Heliforce bar – 6mm RVS Wapening staaf

Verkrijgbaar in meter lengte staven *

Verkrijgbaar in rollen van 7m1 en 10m1 **

Diameter (mm):

  • Ø5 *  **
  • Ø6 *  ** (aanbevolen voor Latei herstel systeem)
  • Ø9 *

Specificaties

Thor Helical Heliforce bar – Spiraalankerstaaf (wapening staaf)

Materiaal: roestvast staal – (304)

Uiterste trekkracht: = 1050–1200 N/mm²

Ø5mm Nom. CSA = 6 mm²

Ø6mm Nom. CSA = 7 mm²

Ø7mm Nom. CSA = 9 mm²

Ø8mm Nom. CSA = 12 mm²

Ø9mm Nom. CSA = 15 mm²

Voorbeeld toepassing scheurherstel

Hieronder treft u een voorbeeld aan van de toepassing van Thor Helical Scheurherstel in drie stappen. Het eindresultaat mag gezien worden. Met dank aan Frederik van Heldoorn van Voegbedrijf Heldoorn VOF voor het delen van de foto’s.

Inboeten muur

STAP 1 – Inboeten

Scheurherstel

STAP 2 – Scheurherstel

Voegen van herstelde muur

STAP 3 – Voegen

Video muurherstel

Bekijk hier de video voor het eenvoudig herstellen van scheuren in een muur.


Veelgestelde vragen

In de gele emmer met WHO60 opschrift tref je twee zakjes en twee flesjes met draaidop aan. De hoeveelheid mortel die je hiermee kunt aanmaken is voldoende voor het vullen van circa 9 strekkende meter voeg. Om een goede verwerking te verkrijgen dient men driekwart deel vloeistof uit de fles op een zak droge mortel goed te mengen tot een tandpasta-achtige substantie. Hiermee vul je het pistool en ga je binnen 20 minuten de mortel verwerken, de mortel kan (slechts één keer) opgewaardeerd worden door het resterende deel vloeistof uit de fles toe te voegen en wederom goed te mengen. Het vulpistool dient goed afgesteld te zijn. Aan weerszijden van de rubberen drukker op de stang met een stukje schroefdraad zitten twee moeren die aangedraaid kunnen worden waardoor de druk op het rubberen onderdeel (drukker) groter worden en zal uitzetten. Draai de moeren niet te strak aan! Na gebruik het vulpistool goed reinigen met water en een (toilet)borstel.
Bij het herstellen van scheuren in de gevel zijn wapeningstaven (Helical bars) met diameter 5mm geschikt. Bij een lateiherstel systeem toepassing gebruikt men diameter 6mm wapeningstaven.

Direct contact

Gerjo

Bouwkundig technisch adviseur

E-mail: gerjo@thorhelical.nl

Telefoon: +31 6 185 872 15