Over ons

Thorhelical Benelux

Thor Helical is ontwikkelaar en leverancier van hoogwaardig roestvast stalen bouw ankersystemen voor renovatie en het herstellen en/of versterken van metselwerk. Onze belangrijkste producten zijn 12mm muurankers voor het versterken en koppelen van bouwonderdelen, lintvoegwapening spiraal-ankerstaven bij scheurherstel en/of latei herstel en renovatie spouwankers.

Thor Helical heeft als doel om veilige, praktische en milieuvriendelijke oplossingen te bieden voor het herstellen en versterken van metselwerk en om bestaande bouwwerken duurzaam in stand te kunnen houden. Met onze spiraalvormige precisie bevestigingstechnieken onderstrepen wij de uitgangspunten en criteria van het circulair bouwen manifest.

Thor Helical Benelux is actief deelnemer van het internationale Thor Helical kennisnetwerk. Vanuit onze centrale vestiging beleveren en ondersteunen wij de professionele bouwmarkten. Hierin bieden wij advies op maat per project en zelfs projectbegeleiding. Naast technische ondersteuning m.b.t. de Thor Helical verankeringssystemen hebben onze specialisten de nodige kennis van alle voorkomende werkzaamheden m.b.t. gevelrenovatie metselwerken.
Thor Helical heeft in 2019 de projectbegeleiding en/of onderzoek diensten verplaatst naar een nieuwe afdeling genaamd Thor Logical.
Onze gevalideerde rapportages kunnen opdrachtgevers onder de naam ‘Thor Logical’ raadplegen.

Muurherstel
Thorhelical spouwankers
Thorhelical scheurherstel
Thorhelical lateiherstel

Historie

THOR HELICAL scheurherstel, renovatie spouwankers, bevestigingsmaterialen & metselwerkwapening.

De innovatie van de spiraalvormige materialen en bevestigingen zijn ontstaan uit een GKN / Timber Research and Development Association programma (TRADA) die in de jaren 1970, onder leiding stond van Chief Architect John Ollis. Samen met zijn zoon Henry Ollis is er onderzocht, getest, ontwikkeld en hebben zij een breed scala aan octrooien van bevestigings technieken, productietechnologie en zijn er meerdere ontwerpen gepatenteerd.

Als grondleggers en patenthouders van de spiraalvormige(wokkelvormige) producten, hebben John en Henry Ollis HELIFIX Ltd in 1984 opgericht, om hun eerdere gepatenteerde technologieën onder licentie te exploiteren. HELIFIX produceert onder licenties van Ollis, de producten worden geproduceerd onder de octrooien EP0150906B1 en EP0171250B1. Vervolgens werden er ook licenties afgegeven aan Target Fixings Ltd., (UK), en Brutt Helical Kft. Vele spiraalvormige roestvrij stalen producten en lintvoegwapening worden geproduceerd onder het Ollis’s Pat. No. 171250. Dit is een Europees Patent No EP0171250B1 vanaf 31/07/1984 en is reeds verlopen op juli 2005. In 1989 heeft de familie Ollis Helifix verkocht en is er sindsdien geproduceerd onder de licenties, maar heeft er geen doorontwikkeling meer plaats gevonden op de producten die worden geproduceerd onder PatentNo. 171250.

Benelux; De eerste generatie patenten en licenties van de spiraalvormige producten die worden geproduceerd door Helifix worden in de Benelux aangebracht en vermarkt door TotalWallConcept en de producten van Brutt Helical worden onder label ABC-Adamas verhandeld.

2nd generation copyIn de jaren ‘90 vormden de Ollises de Thor Helical product development team om zo vanuit de basis en de nieuwste productietechnieken verbeterde producten, systemen en concepten te ontwikkelen. Het team had als doel; zeer consistente kenmerken, nieuwe precisie-engineering, minimale tolerantie niveaus die voorheen niet haalbaar waren geweest. Deze uitgebreide en verbeterde tweede generatie, vormen de producten van Thor Helical. De bevestigingen, spouwankers, wapening en ankers zijn ontworpen om breed te kunnen worden ingezet in de bouw, renovatie en restauratie toepassingen. De nieuwste patenten van Henry Ollis zijn ingediend op de producten, systemen, productiemethoden en toepassingen. Hierdoor volgen de nieuwe innovaties zich snel op voor meerdere toepassingen.

1967
Geschiedenis Thorhelical 1984
Geschiedenis Thorhelical 2001
Geschiedenis Thorhelical
Geschiedenis Thorhelical 2008